RIJEŠENO UBISTVO POZNATE PJEVAČICE: Stigao posljednji nalaz vještačenja


U Više javno tužilaštvo u Beogradu stigao je nalaz vještačenja tragova krvi pjevačice „Granda“ Jelene Marjanović (33), koji su pronađeni na zadnjem sjedištu automobila kojim je pjevačica na dan svog ubistva sa suprugom Zoranom došla na nasip Crvenka u Borči.

„Analiza je definitivno pokazala da trag u vozilu na naslonu zadnjeg sjedišta predstavlja krv Jelene Marjanović. Radi se o kapljičastom tragu koji je dospio na to mjesto ili prskanjem iz rane ili odbačajem s okrvavljenog predmeta, odnosno dijela tijela kao što je, na primer, okrvavljena ruka“, potvrdio je za svetpoznatih. rs izvor blizak istrazi.

Prema naredbi Višeg javnog tužilaštva urađeno je vještačenje da bi se došlo do odgovora na pitanje kad je i kako mogao nastati trag krvi koji pripada Jeleni Marjanović, a koji je pronađen na naslonu zadnjeg sjedišta „Mercedesa“.

Kako je utvrđeno vještačenjem radi se o kapljičnom tragu koji je na to mjesto dospio il prskanjem iz rane ili bacanjem okrvavljenog predmeta.

Vještaci su također zaključili da je trag krvi surovo ubijene pjevačice bio mali, nekoliko milimetara ,a da je po intenzitetu bio jak kao i da je morao biti vidljiv. Također je utvrđeno da je u međuvremenu ,od trenutka nastanka do trenutka uočavanja na neki način većim dijelom bio uklonjen!

U optužnici se navodi da je Jelena uglavnom vozila Mercedes i da skoro nikad nije sjedila na zadnjem sjedištu, pa se postavlja pitanje otkud njena krv tamo. Istražiteljii sumnjaju, ali bi tokom suđenja o tome stručnjaci tek trebalo da se izjasne, da je krv tu dospjela tako što je Zoran svoju krvavu jaknu poslije zločina bacio na zadnje sjedište.

Podsjetimo, pjevačica je nestala 2. aprila 2016.kada je trčala na nasipu Crvenka u Borči. Njeno tijelo pronađeno je dan kasnije u kanalu. Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu za teško ubistvo protiv njenog supruga Zorana Marjanovića koji je proveo deset mjeseci u pritvoru. Odlukom Apelacionog suda i nakon ulaganja žalbi njegovog tima advokata pušten je na slobodu.

The post RIJEŠENO UBISTVO POZNATE PJEVAČICE: Stigao posljednji nalaz vještačenja appeared first on Express.

(Autor: expresstabloid.ba)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...