„Sjećaš li se Doli Bel“ prvi put pred publikom


„Sjećaš li se Doli Bel“ prvi put pred publikom

Zbog ogromng interesovanja bit će upriličene dvije premijere – večeras za medije i sponzore, sutra gala premijera za zavnice iz cijelog regiona

Autor: E. BAKIĆ

Zgradu Kamernog teatra 55 već danima uzaludno opsjedaju ljudi koji se nadaju da će uspijeti dobiti ulaznicu za pozorišni spektakl „Sjećaš li se Doli Bel“. Ali, karata odavno nema ni za lijeka.

 Ovacije i aplauz

Upravo zbog ogromnog interesovanja za komad Kokana Mladenovića, koji je nastao prema tekstu Abdulaha Sidrana, bit će upriličine dvije premijere. Prva se desila večeras, za medije i sponzore, a sutra se očekuje gala premijera i svečanost za zvanice iz cijelog regiona.

Intenzivne probe i pripreme trajale su čak 60 dana, a fantastična glumačka ekipa koju između ostalih čine Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Gordana Boban, Tatjana Šojić, Elma Juković, Davor Golubović, Admir Glamočak … ispričala je sjajnu  priču što je publika nagradila ovacijama i dugotrajnim aplauzom.

Predstava nije adaptacija istimenog filma kojeg je režirao Emir Kusturica, već je Mladenović radio adaptaciju Sidranovog djela.

Bjanko pozivi

Već je 11 izvođenja unaprijed rasprodano, a, kako je kazao Hadžihafizbegoviće u fazi su kada prodaju predstavu u septembru.

Rezervacije su stigle iz  24 grada,a je tako unaprijed rezervisano 2. 500 mjesta u Kamernom. Glumački ansambl bjanko je pozvan i na neke festivale.

Ko sutra dolazi

Dugo iščekivana „Sjećaš li se Doli Bel“ bit će sutra za javnost premijerno izvedena.

Prema našim saznanjima na sutrašnju gala premijeru „Sjećaš li se Doli Bel“ stižu značajne ličnosti iz bh. života, vrhunski umjetnici, direktori vodećih teatarskih kuća iz cijele bivše Jugoslavije te brojne glumačke i muzičje zvijezde.

(Autor: Avaz)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...