Sanela i Mihajlo pola sata bili sami sa tijelom pokojnog oca: Oproštajni prizor koji su Nijemci pripremili za Šabana Šaulića natjeraće vam suze na oči!

Blic
Nasljednici Šabana Šaulića, Sanela i Mihajlo Šaulić, juče su u Njemačkoj u posebnim uslovima vidjeli tijelo pokojnog oca, iako je to protivno tamošnjim zakonima.

Nasljednici Šabana Šaulića, Sanela i Mihajlo Šaulić, juče su u Njemačkoj u posebnim uslovima vidjeli tijelo pokojnog oca, iako je to protivno tamošnjim zakonima.

Porodica tragično nastradalog pjevača Šabana Šaulića zatražila je od nadležnih da vidi njegovo tijelo, a oni su im izašli u susret i to omogućili. Iako je taj zahtjev njima bio izuzetno neobičan, oni su učinili sve da porodici preminulog pjevača izađu u susret i ispune njihove molbe.

Za to je pripremljena posebna prostorija u koju je stavljeno cvijeće i svijeće, a Sanela i Mihajlo Šaulić proveli su pola sata sami sa tijelom pokojnog oca.

Kako smo dalje saznali, obdukcija će biti obavljena sutra, u četvrtak 21. februara, u 10 časova i trajaće dva do tri sata. Prema proceduri koju nalažu njemački zakoni, nakon toga sva dokumenta šalju se tamošnjem tužiocu, a zatim će ih od njega zatražiti advokat porodice Šaulić.

Porodica Šaulić želi da se odmah nakon toga sa Šabanovim tijelom vrati u Srbiju, ukoliko bude moguće već istog dana. Sahrana bi trebalo da bude obavljena u ponedjeljak, a Šaban je prije tri mjeseca sastavio testament kojim je svu imovinu ostavio supruzi Goci, djeci i unucima.

Porodica će mu ispuniti želju: Šaban će biti sahranjen sa predmetom bez kojeg nije mogao nijedan dan!

Nekurunisani kralj narodne muzike Šaban Šaulić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Datum i vrijeme sahrane još nisu poznati, a porodica je rezervisala tri termina, u zavisnosti od toga kada će pjevačevo tijelo biti dopremljeno u Srbiju.

Kako smo već pisali, obdukcija je zakazana za četvrtak, 21. februar u Njemačkoj, a tamo se nalaze Šabanova kćerka Sanela i sin Mihajlo, koji su danas identifikovali očevo tijelo. Porodica Šaulić ispuniće Šabanu posljednju želju – da bude sahranjen sa kačketom koji je veoma volio da nosi.

– Šaban je uvijek govorio svojoj porodici: “Ako umrem, sahranite me sa kačketom na glavi”. Volio je da nosi kačkete i to mu je bila velika želja. Goca i njegova djeca smatraju da treba da mu ispune tu želju i on će biti ispraćen na vječni počinak sa kačketom. Oni znaju koliko mu je to značilo – ispričao je izvor za Pink.rs.

.

.

.

.

.

.

.

Sanela pala pored oca: Dugo se držala, ali je onda doživjela nervni slom…

Sanela Šaulić, kćerka pokojnog kralja narodne muzike Šabana Šaulića, doživjela je emotivni slom u Njemačkoj, kada je preuzela očeve stvari.

“Sanela i njen brat Mihajlo borave u Njemačkoj, kako bi preuzeli očeve ostatke i dopremili ih u Srbiju. Iako se najstarija kćerka kralja narodne muzike svih ovih dana držala hrabro i bodrila porodicu, ipak je doživjela je emotivni kolaps kada su joj u bolnici dali Šabanove stvari koje je imao sa sobom u trenutku nesreće.

Sanela je jecala i na sav glas dozivala mrtvog oca, a dugo nisu mogli da je smire suprug Zoran Bata Mirković i brat Mihajlo”, otkriva izvor.

“Mihajlo, Sanela i njen suprug Zoran Bata Mirković su, istog dana kada se nesreća dogodila, otputovali za Njemačku, kako bi preuzeli Šabanovo tijelo, a tamo će biti sve do četvrtka, kad treba da bude završena obdukcija. Cijela Šabanova porodica je duboko potresena zbog njegove tragične pogibije, te su odlučili da sin Mihajlo i kćerka Sanela preuzmu na sebe najteži zadatak. Iako se Sanela sve do odlaska u Njemačku držala hrabro i nije dozvoljavala da je emocije slome, to se ipak desilo, kada je dobila očeve stvari”, priča izvor blizak porodici Šaulić i objašnjava da je pjevačeva kćerka doživjela emotivni slom, kada je u bolnici u kojoj je Šaban preminuo dobila njegove stvari.

.

.

NAJTEŽA JE MUŠKA SUZA! BOSANAC SE RASPLAKAO UŽIVO U EMISIJI: Nije mogao da zaustavi suze, RIJEČ MU ZASTALA U GRLU, a onda OBJASNIO kakva je GROMADA od čovjeka bio Šaban Šaulić

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić izgubio je život u saobraćajki do koje je došlo tako što je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić, a kolege su još u nevjerici.

Bosanac, Neda Ukraden i Merima Njegomir nisu mogli da progovore od suza koje su gutali i svaki put kada bi spomenuli ime Šabana Šaulića morali su da stanu.

“Dosta sam sarađivao sa Šabanom i teško mi je. Izvinite”, jedva je rekao Bosanac, a onda je podsetio kakva je muzička gromada bio.

“On je bio konstanta pevačka, on je bio toliko raskošan u svom glasu da je bila čast i privilegija nešto snimiti sa njim. Njegov glas, izgovor teksta, interpretacija, on je imao nešto najbrilijantnije što nije imao nijedan pevač niti će. Kad slušate na radiju muziku, ide jedna, druga, treća i kad se krene Šaban, zvučnici prorade”, rekao je Bosanac.

Neda Ukraden, uplakana, podsetila je da su pevači mnogo radili i često bili na točkovima.

“Mi smo radnici treće smene i ako si 120 kilometara oko kuće ti misliš da si tu na pragu, da budeš sa svojom decom. Niko nije od besa krenuo da se vozika rano ujutro. Duboko saučešće izjavljujem Goci, Ildi, Mihajlu, njihovim unucim. Ja sam ovu vest juče doživela vozeći. Vozila sam se iz Slovenije, sama. I sama sam vozila. Sama vozim jer ne mogu da se opustim kad me neko vozi. Koliko jenjih pogimulo tako što ih je neko vozio. Želiš da uhvatiš prvi avion da dođeš kući. Ali hoću da kažem osim što je bio vanserijski pevač. Mi smo svi više manje muzikalni, ali on je bio vanserijski, a sa tim glasom. On nikad niste ćuli da on falšira. šaban je bio jako skroman čovek. On je bio toliko popularan, on je iz narada i kad bi on izašao to bi bio lom”, rekla je Neda.

“Nisam verovala da je to moguće. Nikada niko nije mogao da veruje da se to može Šabanu da se desi. Sve najveće hitove on je napisao. On je bio tako, bio je skroman, neponovljiv. Svi žure kući. Niko neće da legne, svi hoće da dođu kući. Koga ćeš da sreteneš u tim jutarnjim satima nego pijane, koji ide iz kafane i da ubije takvog jednog čoveka. Bio je jedinstven, nikoga nije imitirao, bio je poseban”, jedva je rekla Merima Negomir.

FOTO: PRINTSCREEN PRVA, DAMIR DERVIŠAGIĆ

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...