IGRAČINA I SVJETSKI ŠMEKER: Pogledajte šta je uradio Salah poslije het-trika za pobjedu Liverpula

expresstabloid.ba
Naravno, nagrada za igrača utakmice pripala je Salahu, ali je on nije zadržao za sebe.

Naravno, nagrada za igrača utakmice pripala je Salahu, ali je on nije zadržao za sebe.

Egipćanin Mohamed Salah postigao je tri gola u pobjedi Liverpula na gostovanju Bornmutu 4:0.

Time se popeo na deveto mjesto “vječne” liste strijelaca Liverpula u Premijer ligi sa 42 gola (prvi je Robi Fauler sa 128).
Naravno, nagrada za igrača utakmice pripala je Salahu, ali je on nije zadržao za sebe. Egipćanin je priznanje odmah predao saigraču Džejmsu Milneru, koji je danas zabilježio jubilarnu 500. utakmicu u Premijer ligi!

-On zaslužuje nagradu za nevjerovatnu karijeru– rekao je Salah.

Ronaldo objasnio zašto je Modrić zaslužio Zlatnu loptu!

Brazilski napadač Ronaldo “Fenomeno”, poručio je za Gazeta delo Sport da je Luka Modrić zaslužio Zlatnu loptu u odnosu na Kristijana Ronalda.

– Zlatna lopta umnogome zavisi od rezultata na Svjetskom prvenstvu. U Rusiji je Modrićeva Hrvatska otišla dalje od Ronaldovog Portugala. Ja sam Zlatnu loptu 2002. godine osvojio zahvaljujući naslovu na Mundijalu, ali zato mi ona iz 1997. ima veće značenje. Tada sam nešto osvojio s Barselonom, ali smatrao sam je više ličnim priznanjem – rekao je Ronaldo.

Navijači često ističu da je upravo “Zuba” pravi Ronaldo.

– Da, to me zabavlja, ali nema nikakvog smisla. Kristijano i ja smo potpuno različiti. Devet je godina razlike u odnosu između perioda kada sam ja igrao u Italiji i Kristijano. Fudbal se promijenio i sve je mnogo brže. Ja sam u Italiju stigao kao 20-godišnjak koji se još mora dokazivati, a Ronaldo je došao s 33 godine kao veliki šampion.

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...