Učiteljica dobila otkaz jer je šestogodišnjacima rekla da Djed Mraz ne postoji

24h.ba
Zamjenska učiteljica iz New Jerseyja dobila je otkaz nakon što je cijelom razredu rekla da Djed Mraz ne postoji, jer je tako izazvala lančanu reakciju plača kod prisutne djece.

Zamjenska učiteljica iz New Jerseyja dobila je otkaz nakon što je cijelom razredu rekla da Djed Mraz ne postoji, jer je tako izazvala lančanu reakciju plača kod prisutne djece.

Prema izjavama djece koja su prisustvovala času, učiteljica nije pričala samo o Djed Mrazu, nego je negirala postojanje Zubić Vile i Uskršnjeg zeke.

Myra Sansone-Aboyoun je majka jedne od djevojčica iz razreda te ona tvrdi da je morala tješiti svoju kćerku satima poslije nastave.

“Cijela ta situacija me jako povrijedila. Moja kćerka vjeruje u Djeda Mraza i voli Božić i sve što praznično vrijeme donosi”, rekla je Myra.

Druge majke su odabrale Facebook kao platformu na kojoj će iznijeti svoje mišljenje.

“Rekla im je da Djed Mraz ne postoji i da roditelji sami kupe poklone i stavljaju ih ispod drveta. Čak ih je ubjeđivala da irvasi ne lete i da vilenjaci ne postoje. Ali nije stala samo na tome, objasnila im je i da roditelji sami mijenjaju zube za novac ispod njihovih jastuka. Odrasla osoba je probala uništiti njihov dječiji duh i njihova dječija vjerovanja”, napisala je jedna od majki u svom statusu.

Direktor osnovne škole se kasnije izvinio roditeljima u pismu.

“I sam sam otac troje djece, znam kako je ovo osjetljiva tema. Nadam se da će vaša djeca ubrzo zaboraviti ovaj incident i nastaviti uživati u praznicima”, napisao je.

Maja Berović napokon objasnila: Muslimanka sam, muž mi je Alen i rođena sam kod Sarajeva!

Maja Berović je nedavno održala koncert u krcatoj Štark Areni, a zatim je zakazala i koncerte u velikim halama u Novom Sadu i Splitu, čime je zapušila usta svima onima koji su negativnim komentarima ispratili spektakl koji je priredila u Beogradu.

“Čula sam kako se po estradnim kuloarima šapuće da neću imati dovoljno pjesama za koncert i kako je to preveliki zalogaj za mene. Međutim, svi ti dušebrižnici su zaboravili da je iza mene dugogodišnji rad i sedam studijskih albuma. Ružne komentare prihvatila sam s osmijehom, jer čvrsto stojim na zemlji, i vrlo sam svjesna svojih kvaliteta. Gdje bih bila ja da sam reagovala na sve što sam čula o sebi za ovih 13 godina karijere? Vjerovatno bih poludjela” – istakla je Maja, posebno se osvrćući na priče koje joj posebno nisu bile jasne:

“Osim priča vezanih za koncert, bilo je tu i raznih drugih tema – od toga da me je suprug prevario, da sam promijenila veru, do toga da ime i prezime koje mi stoji u zvaničnim dokumentima nije moje. Muž me nije prevario, a i da jeste a da ja to ne znam, svaka mu čast. Vjeru nemam potrebe da mijenjam jer se u mojoj kući oduvijek poštovalo tuđe mišljenje i odnos prema Bogu. Voljela bih da mi objasne ti koji plasiraju laži o mom identitetu, zašto bih mijenjala ime koje sam dobila po rođenju?” – zapitala se Berovićeva, za kraj razgovora ističući koliko joj je porodica bitna, te da joj je njihova podrška najviše značila na spektaklu u srbijanskoj prijestolnici, ali da nije mogla da se u tim momentima ne sjeti oca kog je izgubila još u detinjstvu.

“Nemam riječi kojima bih opisala koliko mi je falilo očevo prisustvo na koncertu. Tokom priprema za koncert često sam mislila na njega. Voljela bih da je mogao da bude pored mene. Gubitak oca je nemjerljiv i zauvijek je ostavio ranu u mom srcu. U jednom momentu, tokom koncerta podigla sam glavu ka nebu i u sebi izgovorila: ‘Volim te najviše na svijetu, danas mi beskrajno nedostaješ. Verujem da si negdje gore sretan. Nadam se da sve ovo vidiš i da si ponosan na mene’” – završila je pjevačica sa bolom u glasu, piše “Story“.

MISLILA JE DA JE NIKO NE VIDI, PA SE POČELA ČEŠKATI: A onda je iz haljine ISPALO NEŠTO JAKO BEZOBRAZNO (FOTO)

Poznate ljepotice moraju biti na oprezu svakog trenutka, jer nikada ne mogu biti sigurne odakle paparazzi vrebaju.

Čuvena poljska manekenka i bivša supruga srpskog manekena Saše Kneževića na balkonu svog hotela pokazala je nešto što nije smjela.

Anja je u tigrastoj haljini na balkonu pričala sa nekim telefonom i rukom se češkala, što su paparaci jedva dočekali.

Rada pozirala samo u resama, a ovaj komentar će dobro upamtiti (FOTO)

Rada Manojlović novim fotografijama na društvenoj mreži instagram uzburkala je javnost..

Pevačica je pozirala u vrlo provokativnoj haljini, a onda su uslijedili komlimenti pripadnika jačeg pola.

– VAU!!! KAKVA RIBA!!! CMOK CMOK CMOK… CMOK… CMOK…- samo je jedan od komentara koje su joj ostavljali muškaci ispod fotografije.

Rada je još jednom pokazala da je jedna od najatraktivnijih pjevačica na domaćoj estradi.

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...