LAZIĆEV DOKTOR POTVRDIO: Darko STAO NA NOGE nakon prve elektropterapije!

alo.rs
Zdravstveno stanje Darka Lazića se poboljšava iz dana u dan. Iako je pre samo nešto više od mjesec dana, 23. oktobra doživio tešku nesreću, Darko se uspješno oporavlja u banji.

Zdravstveno stanje Darka Lazića se poboljšava iz dana u dan. Iako je pre samo nešto više od mjesec dana, 23. oktobra doživio tešku nesreću, Darko se uspješno oporavlja u banji.

Budući da je jednom pokušao da stane na noge u Zemunskoj bolnici, i da je bilo neuspješno, Darko je samo nakon nekoliko dana nakon prve elektroterapije uspio da stoji na nogama uz pomoć štaka.

– Darko može da stoji na nogama. Vježba se stabilnost i ravnoteža u stojećem položaju, taj tranfer iz sjedećeg u stojeći položaj treba da bude bezbijedan i siguran, da ne dođe do pada ili nestabilnosti. Uspijevamo, intezivno se radi na tome. Može da stoji nekoliko minuta, ponavljanja su u pitanju i onda sjedne da odmori. Zasad stoji, dok dobijemo na vremenu i dok i dok mu ojača muskulatura da bi mogao da šeta. Moram da napomenem da se rade vježbe u nivou postelje, vježba na krevetu za terapije. Uz lagan tegove se jačaju mišići. Pokret je jako složena stvar, toliko je mehanizama u pitanju i koliko je mišića uključeno. Da bi imao snage za šake i transfere, mora da ojača mišiće ruku, leđa, i ostalo. Da ne bismo gubili vrijeme, odmah smo odlučili da počne sa jačanjem – otkriva “Blic”, a priča Darkov lični ljekar Miloš Poleksić, i dodaje:

– On zasad ima elektroterapije i kineziterapije, polako će mu se uvoditi i radna terapija, jer ne želimo da preopteretimo Darka, već kako fizički jača, tako će mu se uvoditi i nove terapije. Ono što je bitno da napomenem jeste da je Darko jako pozitivan i divno sarađuje sa ljekarima. Poštuje sve odluke porodice i ljekara i ima isti tretman kao i drugi pacijenti – dodaje doktor.

Opšta slika Darkovog zdravtvenog stanja je znatno bolja nego kada je došao na liječnje u banju.

– Iako je prošlo samo nedjelju dana, primjećujemo da su mnogo lakši prelasci iz ležećeg u sjedeći položaj, kao i ustajanje, odnosno vertikalizacija, ali i prelazak sa leđa na bok – kaže Darkov doktor.

Inače, Darkov imuno sistem je i dalje slab.

– Darku je izvađena slezina i njemu je imuni sistem još uvijek krhak. Savjteovali smo mu da jede voće, banane, pomorandže i mandarine, da jede povrće, kao i proteine. Da ima redovne obroke i sve je zasad u redu.

DVA BAZENA, VELNES I SPA CENTAR: Evo kako izgleda luksuzni apartman u kom se liječi Darko Lazić

Darko Lazić je iz KBC Zemun prebačen u Institut za rehabilitaciju Selters u Mladenovcu, gdje je dobio specijalne uslove za rehabilitaciju koja će trajati bar tri mjeseca.

Majka Darka Lazića, Branka ne odvaja se od svog povrijeđenog sina!

Ona se gotovo preselila u Selters banju kraj Mladenovca, a pored roditeljske brige, medicinsko osoblje konstantno prati pjevačevo zdravstveno stanje. Da se folker uspješno oporavlja potvrdio je nedavno i njegov ljekar.

Darko je smješten u dvokrevetnom apartmanu sa terasom. Lazići su procijenili da je najbolje za Darka i njegov oporavak da stalno neko bude tu.

Institut za rehabilitaciju Selters gdje se Darko uspešno oporavlja posjeduje otvoren i zatvoren bazen, Velnes i SPA centar, kao i određen broj kada za podvodnu masažu i saune, kako bi pacijenti imali adekvatnu njegu.

Kompleks posjeduje stacionar (stari hotel) i hotel (novi hotel), staze sa ukrasnim osvjetljenjem, park sa četinarskom šumom površine oko osamnaest hektara, cvijetne leje i drvene klupe za odmor.

Darko i Marina objavili emotivnu sliku iz banje, na kojoj se nazire njen trudnički stomak! (FOTO)

Pjevač Darko Lazić prije par dana napustio je bolnicu, a dalje liječenje nastavio je u banji u Mladenovcu, gdje mu društvo svakodnevno pravi djevojka Marina Gagić koja je objavili njihov zajednički selfi.

Darko i Marina konačno provode više vremena zajedno, a na sllici koju je Marina objavila na svom Instgramu njih dvoje nasmijani leže jedno pored drugog.

Podsjećamo, Lazić je 23. oktobra doživio tešku saobraćajnu nezgodu nakon koje je bio u KBC Zemun gdje je proveo 38 dana, a onda je prebačen u banju u Mladenovcu na oporavak.

Smješten je u apartman, sa njim su majka Branka i djevojka Marina koja je u drugom mjesecu trudnoće, a na ovoj fotografiji se nazire i njen trudnički stomak.

Ljekari su Darku odredili za oporavak dvadeset jedan dan, a ukoliko bude bilo potrebe, produžiće mu boravak u banji.

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...