DARKU LAZIĆU UGRADILI ČIP: Specijalnim liječenjem se bori protiv DR0GE! Nesreća ga potpuno promijenila!

alo.rs
Darku Laziću je prije dva dana ugrađen specijalni blokator protiv droge i alkohola koji pomaže zavisnicima da se riješe ovih poroka.

Darku Laziću je prije dva dana ugrađen specijalni blokator protiv droge i alkohola koji pomaže zavisnicima da se riješe ovih poroka.

U pitanju je implantat naltreksona koji se ugrađuje pod kožu na stomaku i ima dejstvo oko šest mjeseci. Cijena ovog zahvata je oko 2.000 evra, a Darko se tome podvrgnuo onog dana kada je stigao u banju Selters.

Pomenuti blokator ili implantat, koji nazivaju i “čip protiv narkotika”, pokazao se kao veoma djelotvoran i zbog toga ljudi iz Lazićevog bliskog okruženja polažu dosta nade da će i njemu pomoći da se riješi poroka.

“Implantat naltreksona je specijalna formula dizajnirana kako bi se polako, u dužem vremenskom periodu (dva, tri, šest ili 12 mjeseci) rastvarala u organizmu i štitila osobu od recidiva. Neutrališe djelovanje opijata, tako da osoba koja ih uzme ništa ne osjeća. Ugrađuje se pod lokalnom anestezijom ispod kože na nižem dijelu stomaka ili sa unutrašnje strane gornjeg dijela ruke i ne dozvoljava pacijentu da zaboravi ili odbije da uzme pilulu naltreksona. Djeluje tako što se prilijepi na opijatske receptore u mozgu i potpuno ih blokira. To znači da ukoliko neko pokuša da uzme bilo koji opijat dok je na naltreksonu, ne osjeća nikakav efekat, jer su receptori u potpunosti blokirani”, kaže izvor.

Lazić je bez previše razmišljanja pristao da mu se ugradi ovaj blokator jer je i sam shvatio da je došlo vrijeme da krene s odvikavanjem od poroka.

“Nije se bunio kada su mu roditelji rekli da žele da mu se ugradi implantat. On se dosta promijenio nakon nesreće, svjestan je da je za dlaku izbjegao smrt i da sada ima novu priliku da krene iz početka. Ugradnja blokatora je protekla dobro, nije imao nikakvih neželjenih reakcija, poput crvenila, otoka ili svraba na koži, što se inače pojavljuje pacijentima kod ovog zahvata.

Darko već neko vrijeme nema potrebu ni za alkoholom, a ni za narkoticima, a ovaj implantat će mu još više pomoći da ostane psihički jak i istraje u borbi s odvikavanjem”, rekao je sagovornik.

Posebni uslovi u banji – Lazić smješten u najskupljem apartmanu

Darko je smješten u najskupljem apartmanu u banji Selters. Juče ujutro je prvi put uspio da sjedne poslije više od mjesec dana otkako je doživio nesreću. Po dolasku u banju, medicinska sestra je u invalidskim kolicima prebacila Darka u kupatilo da ga okupa, a naredna dva dana terapeuti će dolaziti u njegovu sobu zbog kineziterapije jer je još slab.

Sve vrijeme će s njim biti majka Branka, a s obzirom na to da su tražili da budu smješteni u apartmanu, za to će morati da doplate još oko 63.000 dinara. Lazić je dobio zdravstveno osiguranje po osnovu dijagnoze prijeloma noge, a samim tim i rehabilitaciju u banji u trajanju od 21 dan.

“Ako bude bilo potrebe, produžiće mu boravak. Ima atrofiju mišića, što je normalno posle toliko ležanja. U apartmanu ima hodalicu na kojoj će napraviti prve korake”, rekla nam je jedna sestra zaposlena u banji Selters.

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...