Šta ako od Austrije izgubimo rezultatom 1:0?


aša selekcija će do kraja odigrati još samo jednu utakmicu i to u četvrtak protiv Austrije, gdje bi Zmajevima odgovarao čak i minimalan poraz ali sa datim golom (2:1, 3:2…). U slučaju remija ili, naravno, pobjede – BiH bi u četvrtak navečer osigurala prvo mjesto, promociju u Ligu nacija A i zakazala eventualno učešće na završnom turniru ukoliko za to bude potrebe nakon završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pred završetak takmičenja u grupi 3 situacija je sljedeća: BiH ima devet bodova i gol razliku 5:1, Austrija je druga sa gol razlikom 1:1 i ima tri boda iz dvije utakmice, dok je Sjeverna Irska posljednja bez ijednog boda i gol razlikom 1:5 iz tri meča.

Otprilike je sve jasno, ali bi se moglo zakomplikovati ukoliko Austrija pobijedi BiH sa 1:0, identičnim rezultatom kojim je naš tim slavio u prvom duelu odigranom u oktobru. U tom slučaju, BiH ne bi osigurala prvo mjesto u grupi jer bi nas Austrija pretekla ukoliko bi pobijedila Sjevernu Irskui sa tri ili više golova razlike.

Ako bi BiH u četvrtak izgubila sa 1:0, a Austrija u posljednjem meču koji se igra 18. novembra u Belfastu pobijedila Sjevernu Irsku sa jednim ili dva gola razlike, naš tim bi zadržao prvu poziciju u grupi.

Također, BiH može biti prva u grupi čak i u slučaju ubjedljivijeg poraza u Beču, ali pod uslovom da Austrijanci kiksaju u svojoj posljednjoj utakmici protiv Sjeverne Irske.

Sve u svemu, BiH se nalazi u vrlo dobroj poziciji i, da ne bismo ponovo kalkulisali i nervozno pratili posljednji meč Sjeverne Irske i Austrije, bilo bi najbolje ponovo pobijediti Austrijance i već u četvrtak navečer završiti priču oko pobjednika grupe 3.

Meč Austrije i BiH igra se s početkom u 20:45 sati na Ernst Happel stadionu u Beču.

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...