MR. BEAN OTKRIO IZNENAĐUJUĆU ISTINU O LEGENDARNOJ SCENI S PURICOM NA GLAVI

24h.ba
Sjećate li se scene Mr. Beana u kojoj završi s puricom na glavi? Rowan Atkinson sad je otkrio kako je snimanje te scene za njega bila noćna mora.

Sjećate li se scene Mr. Beana u kojoj završi s puricom na glavi? Rowan Atkinson sad je otkrio kako je snimanje te scene za njega bila noćna mora.

Atkinson je u popularnom britanskom sitcomu Mr. Bean glumio od 1990. do 1995. godine (15 epizoda), a kasnije su snimljena i dva filma. No glumac, poznat i u po ulogama u Crnoj guji, ali i kao Johnny English, sad se prisjetio te epizoda Beana.

U epizodi Sretan Božić Mr. Bean, nespretni lik, izgubi svoj sat u purici koju je punio pa gurne glavu unutra da ga potraži. Očigledno, ne može je izvući van. U intervjuu za PeopleTV 63-godišnji glumac otkrio je kako je zbog te scene imao bolove u leđima mjesecima.

– Iako je bila riječ o rekvizitu, purica je bila nevjerojatno teška – rekao je. “A to je imalo strašne posljedice na moj vrat i leđa mjesecima poslije. Ozljeda rekvizitom zle purice.”

Tijekom intervjua Atkinson je otkrio i kako je došao na ideju za Mr. Beana. “Richard Curtis i ja upoznali smo se kad smo studirali na Oxfordu, gdje smo već radili neke vizualne skečeve”, prisjetio se. “Nismo ih zvali ‘Mr. Bean skečevima’, no efektivno to su bili. A dotad sam otkrio da se mogu izraziti vizualno kad me pitaju da ispričam smiješnu priču, bez riječi.”

Mr. Bean postao je globalni hit, koji je inspirirao dva filma i animirani spin-off, te postao opće mjesto u popularnoj kulturi.

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...