Indonezijski avion sa 188 ljudi pao u more kod otoka Jave

index.hr

Avion indonezijskoga Lion Aira sa 188 putnika i članova posade srušio se u ponedjeljak u more kod otoka Jave, nedugo nakon polijetanja iz glavnog grada Jakarte, priopćila je indonezijska agencija za traganje i spašavanje.

Boeing 737 nestao je s radara otprilike deset minuta nakon uzlijetanja, a novine Straits Times navode da je letio na liniji Jakarta – Palkanpinang na otoku Banka u Indoneziji.

Pretpostavlja se da je pao u području zapadne obale otoka Jave. U toku je akcija traganja i spašavanja.

“Pao je na mjesto gdje je more duboko između 30 i 40 metara”, rekao je glasnogovornik agencije za spašavanje Yusuf Latif, prenosi AFP.

“Još uvijek tražimo ostatke aviona”, dodao je.

U moru su pronađene brojne stvari putnika, a nekima su pronađene i osobne iskaznice te vozačke dozvole.

Kako piše BBC, među putnicima su bile i dvije bebe te jedno novorođenče. Prevozio je, osim troje spomenute djece, 178 odraslih putnika, a tu su bila i dva pilota i pet članova posade. Ukupno 188 ljudi.

Još uvijek nije jasno šta se tačno dogodilo. Avion je u jednom trenutku zatražio da se vrati na aerodrom u Jakarti. To mu je omogućeno, ali je onda nestao s radara. Riječ je o novom, nekoliko mjeseci starom avionu. Piloti su bili iskusni.

Lion Air najveća je privatna aviokompanija iz Indonezije koja operira na 126 aerodroma u Indoneziji, Singapuru, Vijetnamu, Maleziji i Saudijskoj Arabiji.

Zajedno s tvrtkom-kćeri Wings Air, Lion Air nalazi se na listi kompanija kojima su zabranjeni letovi na području Europske unije.

(Vijesti.ba / Index)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...