Darko se lavovski bori: Stanje je i dalje alarmantno, ljekari strahuju od pomijeranja tromba!

Kurir
Darko Lazić i dalje je u teškom stanju nakon teškog udesa koji je imao u utorak ujutru u blizini rodnog sela Brestač.

Darko Lazić i dalje je u teškom stanju nakon teškog udesa koji je imao u utorak ujutru u blizini rodnog sela Brestač.

Ljekari daju sve od sebe da dobije najtežu životnu bitku koju vodi u 27. godini i kako nam je rekao jedan od ljekara, njegovo stanje je bolje. Ipak, kako smo nezvanično saznali, konzilijum strahuje od pokretanja tromba, što se dešava u ovakvim situacijama.

Pjevač je i dalje u vještačkoj komi, nalazi se na intenzivnoj njezi, pre nekoliko dana je operisan, kada mu je izvađena slezina, i o njemu danonoćno brine najstručnije osoblje. Lazić je polomio jagodicu, butnu kost, karlicu, devet rebara, probušeno mu je plućno krilo i bubrezi slabije rade. Zasad, njegovo stanje se drži pod kontrolom, i stabilno je, ali ipak postoji bojazan od pokretanja ugruška krvi, što bi stvorilo prepreku u cirkulisanju krvi kroz tijelo.

– Darko se lavovski bori za život, zapravo od njegovog organizma sve zavisi. Ljekari daju sve od sebe. Stanje je i dalje alarmantno jer svaka operacija nosi rizik od komplikacija. Trenutno, u Darkovom slučaju, to je tromboza. I kada intervencija prođe uspješno, u periodu poslije operacije može da dođe do krvarenja ili infekcija koje se ne mogu lijiečiti i koje se ponekad završavaju fatalno po pacijenta. Nadamo se da to neće biti slučaj kod pjevača, ali iz mjera predostrožnosti se analiziraju sve mogućnosti – priča naš izvor.

On kaže da se najveći broj komplikacija događa u jedinicama intenzivne njege.

– Sada je najteži period, jer čak 20 do 30 odsto operisanih pacijenata u slučaju kao što je Lazićev dobije trombozu nakon operacije. On je najgori dio pregrmio, ali ono što je trenutno najopasnije jeste bojazan da tromboza ostane neprepoznata, a tada može da dovede do ozbiljnih posljedica. Zato se Darkovo stanje prati 24 sata. Ako se otkači, tromb može da ode na pluća ili srce i tamo izazove infarkt, odnosno emboliju pluća, a to su veoma ozbiljna stanja – završava naš sagovornik.

Porodica Lazić, kao i Darkova djevojka Marina i juče su bili u bolnici. Došli su i njegovi prijatelji koji su donijeli hranu i sokove. Svi oni se mole i vjeruju da Darko osjeća njihovu pozitivnu energiju koju mu šalju.

(Kurir)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...