“PIŠEM KAO DOSTOJEVSKI” Ava Karabatić otvorila dušu i uporedila svoje momke sa Bukovskim! Ne krije da bi krv dala čak i Šešelju!

24h.ba
Književnica Ava Karabatić koja je završila čak tri fakulteta, otvorila je dušu za "Alo!" i bez ustručavanja odgovorila na sve teme. Na početku samog razgovora dotakli smo se neozabilaznih tema koje su vezane za njen život i posao.

Književnica Ava Karabatić koja je završila čak tri fakulteta, otvorila je dušu za “Alo!” i bez ustručavanja odgovorila na sve teme. Na početku samog razgovora dotakli smo se neozabilaznih tema koje su vezane za njen život i posao.

“Ja imam tri ljubavi u životu! Prva je književnost, druga slikanje, a treća sport. Kad pričam o tome doživljavam orgazam. Moj stil pisanja je poput Dostojevskog, ja moram da stavim realizam u svakom mom dijelu. U pjesništvu mnogo volim Desanku Maksimović, mogla bih i sa njom da se uporedim”, otkrila je Ava svoje afinitete za koje se i te kako školovala.

“Ja sebe vidim kao nekoga ko će raditi rijaliti, poput voditelja. Ne planiram ponovo učešće kao učesnik u nekom od popularnih rijalitija. Smatram da su danas loši igrači, oni koji se pojavljuju na mali ekranima, fali neka nova energija”, izjavila je Karabatićeva zaključivši da nema šta da traži u rijalitiju kao učesnik.

“Moji momci su bili poput Bukovskog! Nikada nisam imala poznate muškarce. Nikada nisam padala na poznate dase. Uvijek su bili ili doktori ili moja književna grupa, u prevodu književnici”, bila je iskrena likovna umjetnica i kratko prokomentarisala da bi sve učinila za Darka Lazića, kao i da joj je humanost jača strana.

“Ovog puta nisam bila tu, bila sam u Veneciji. U bilo kom trenutku da sam bila tu, ja bih dala krv za Darka! Iako sam nulta negativna krvna grupa, ipak mogu da budem dobrovoljni davalac. Ja sam spremna dati gas pješke u ovim štiklama i otići da darujem krv. Za Šešelja ako treba, za bilo koga!”

Na kraju razgovora Ava je otkrila svoje planove u budućnosti kao i roman koji bi trebalo uskoro da ugleda svjetlost dana.

“Pišem novi roman koji je vezan za izbjeglice, a nosiće naziv “Dolina suza”. Nakon romana planiram i svoju slikarsku izložbu, koja će biti ostvarenje moje dugo zamišljene želje”, iskreno je odgovorila Karabatićeva na sva naša pitanja.

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...