Bh. rukometaši večeras u Mejdanu žele odškrinuti vrata Evropskog prvenstva


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Mejdanu igra protiv selekcije Češke u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se za dvije godine igra u Švedskoj, Norveškoj i Austriji.

Bh. rukometaši su u prvom kolu u nevjerovatnoj utakmici prije nekoliko dana slavili u Bjelorusiji i u odličnoj atomsferi očekuju meč protiv selekcije Češke. Naš večerašnji protivnik je u prvom kolu upisao trijumf protiv Finske i poručili su da u Tuzlu dolaze da nastave s pobjedama.

Već je i pticama na grani jasno da se rukomet u našoj zemlji nalazi na niskim granama, a o problemima u reprezentaciji što se tiče finansija ne treba ni pričati. Ipak, bh. rukometaši su u Bjelorusiji pokazali kako se bori za državni dres iako nemaju više gotovo nikakvu podršku.

Naš selektor Bilal Šuman pred večerašnju utakmicu protiv Češke je poručio da bi eventualna pobjeda nam odškrinula vrata EP-a, no da igrači moraju s velikom dozom opreza ući u meč.

“Ima li umora? Ako ga ima, nestaće. Imali smo ovo teško putovanje, još teža utakmica, završilo se tako kako se završilo, ali veoma smo zadovoljni ovim rezultatom. To je bilo prvo poluvrijeme, ide u zaborav, okrećemo se drugom poluvremenu”, rekao je Šuman na sinoćnjem treningu, te dodao:

“Imat ćemo veoma tešku utakmicu, radi se o jednom odličnom i jakom protivniku, koji igra dobru odbranu, što su pokazali na Evropskom prvenstvu. Bit će teško, ali igramo kod ovdje kod nas i njima će biti teško, kao i nama. Nadam se punom Mejdanu koji će nam davati vjetar u leđa. Važno je da budemo svježi. Želimo opet da ostvarimo rezultat koji želimo, a to je nova pobjeda. Bio bi to veliki korak prema EP, ali ne želim ništa prejudicirat”.

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...