MUP RH: Policija neće dopustiti nezakonite prelaske granice

vijesti.ba

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske priopćilo je kako se među migrantskom populacijom na području Bosne i Hercegovine i Srbije širi lažna vijest da će Hrvatska dozvoliti njihov ulazak u zemlju, i daljnji prolazak prema zemljama zapadne Europe.

– MUP RH i ovom prilikom naglašava da će hrvatska policija provoditi nacionalno i europsko zakonodavstvo i neće dopustiti nezakonite prelaske svoje državne granice odnosno vanjske granicu Europske unije – stoji u priopćenju hrvatskoga MUP-a.

Prema posljednjim podacima, do 20. listopada u BiH je ušlo oko 19.500 migranata, dok su granični policajci spriječili ulaz njih gotovo 13 tisuća.

Kako prenosi N1 izjavu pomoćnika ministra sigurnosti BiH Marijana Baotića, zapravo ne postoje pouzdani podaci o tome koliko je točno ilegalnih migranata trenutačno u BiH, odnosno koliko ih je u međuvremenu uspjelo napustiti zemlju i nastaviti put ka zapadnoj Europi preko Hrvatske.

Po njegovim riječima, najveća koncentracija migranata i dalje je u Unsko-sanskoj županiji, a kao najveći problem spominuo je propuštanje migranata od strane policije Srbije i Crne Gore.

Stotinjak ilegalnih migranata provelo je cijelu noć između ponedjeljka i utorka na otvorenome u blizini graničnog prijelaza Izačić, s bosanskohercegovačke strane granice prema Hrvatskoj, pokušavajući na taj način izvršiti pritisak kako bi im se dopustilo nastaviti put ka Hrvatskoj i drugim državama-članicama Europske unije.

(Vijesti.ba / FENA)

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...