SVAKI DAN JE GLEDATE NA RTS-U: Sada je lijepa voditeljka otkrila da boluje od TEŠKE BOLESTI!

24h.ba
Voditeljka "Dnevnika" RTS-a Ivona Pantelić početkom ove godine otkrila je na preventivnom pregledu da ima karcinom dojke.

Voditeljka “Dnevnika” RTS-a Ivona Pantelić početkom ove godine otkrila je na preventivnom pregledu da ima karcinom dojke.

Ivona Pantelić, voditeljka Dnevnika RTS-a ispričala je u okviru kampanje “Rak je izlječiv” i mobilnog mamografa saznala da boluje od karcinoma dojke. TV lice Javnog servisa progovorila o bolesti koju ju je zadesila.

Rak je izlječiv ako se otkrije na vrijeme i zahvalna sam što su moje koleginice bile uporne da odem da se pregledam – navela je voditeljka Dnevnika, a zatim nastavila:

– Imala sam sreće i zahvalna sam što su moje koleginice iz RTS-a bile uporne da odem, da iskoristim mogućnost i obavim preventivni pregled – jer je zbog nacionalne kampanje protiv raka, koju vodi RTS, mobilni mamograf bio u martu ovdje, ispred naše zgrade u Aberdarevoj.

Ivona je ispričala da je nakon pregleda na mamografu upućena na kontrolni ultrazvuk, koji je pokazao da ima rak dojke. Nakon toga se podvrgla operaciji i sada prima hemoterapiju.

– Sa hemoterapijom može da se živi – rekla je Ivona i dodala:

– Važno je i da zdravi ljudi promjene stav prema onima koji se liječe od raka – da se ne plaše, da ih ne gledaju sa podozrenjem, da ih ne marginalizuju iz društva. Tako će im osmijehom i podrškom olakšati vrlo često tešku borbu – ispričala je ona.

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...