HEROJ IZ SJENKE: Bosanac vidio penzionera kako kupuje lijekove na veresiju, pa uradio nešto VRIJEDNO DIVLJENJA!

24h.ba
Nepoznati mladić je u bosanskom Maglaju u apoteci platio dugove penzionerima koji su lijekove kupovali na dug, tvrdi Zeničanin Aldin Kajmaković.

Nepoznati mladić je u bosanskom Maglaju u apoteci platio dugove penzionerima koji su lijekove kupovali na dug, tvrdi Zeničanin Aldin Kajmaković.

Nakon što je vidio jednog penzionera kako pita apotekarku može li platiti kad mu stigne penzija, mladić je spremno ponudio da plati njegov lijek, a zatim zamolio apotekartku da mu zbroji dugove svih penzionera i sve zajedno platio oko 400 KM.

Dirnut njegovim gestom, Kajmaković, koji se tom prilikom zatekao u apoteci i sve je objavio na svom Fejsbuku.

– Nakon što apotekarka reče da on uzme na dug do penzije, momak se ponudi da plati taj lijek i ako ima još nešto duga od ranije. Kad apotekarka stidljivo reče da ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lijekove na veresiju do penzije, momak je zamoli da zbroji sve dugove koje imaju penzioneri. Nakon kraćeg vremena, lik plati skoro 400 KM, a apotekarka ostade plačući jer nije vjerovala da se u današnjem vremenu mogu dogoditi takve stvari. Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postidio se zbog njegova dobročinstva- napisao je on.

Status je u manje od 24 sata dobio preko tri hiljade lajkova, a podijeljen je preko 500 puta. Mnogi su, kao i Aldin, ostali zatečeni dobrotom nepoznatog mladića.

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...