Hamdija Abdić Tigar za 24h.ba: Borci su moja braća! Fahrudin Radončić neće uspjeti!

A. Pašalić | 24h.ba
Hamdija Abdić Tigar, ratni komandant 502. viteške brigade Petog korpusa Armije Republike BiH razgovarao je za 24h.ba o njegovoj kandidaturi za predstojeće oktobarske izbore.

Hamdija Abdić Tigar, ratni komandant 502. viteške brigade Petog korpusa Armije Republike BiH razgovarao je za 24h.ba o njegovoj kandidaturi za predstojeće oktobarske izbore.

Jedan od istinskih heroja naše domovine nalazi se na 4. mjestu liste SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, iako je Dnevni Avaz još početkom septembra javio kako će popularni Tigar biti nosioc liste.

(Printscreen vijesti objavljene na Avazu)

,,Nisam nosioc liste, to je novi medijski spin učinjen prema meni. Navikli smo da stranački medij, Avaz pokušava da degradira mnoge ličnosti”, rekao je Abdić na početku razgovora za 24h.ba.

Tigar se u politici nije pojavljivao do prije dvije godine, kada dolazi u Skuštinu Grada Bihaća i nakon čega započinje njegov obračun sa Fahrudinom Radončićem i Dnevnim Avazom.

,,Fahrudin Radončić je sve rekao o sebi. On ima medij koji koristi za obračun sa drugim ljudima. Mislim da je najbolji pokazatelj toga šta je zapravo Fahrudin Radončić njegov odlazak u Srebrenicu u kojoj započinje predizbornu kampanju. Pazite, nakon 23 godine Radončić se sjetio da postoje ‘tamo neke žrtve u Srebrenici’. Svoj kapital svi znamo kako je stekao u to ne želim da ulazim, a predizborni panoi kojima je oblijepio čitavu državu mu neće pomoći!”, dodaje Hamdija Abdić.

Upravo je Fahrudin Radončić prije nekoliko dana boravio u Bihaću gdje je donirao 10.000 KM u velikom projektu kojeg je započeo NK Jedinstvo. Abdić je ubrzo poslije toga bio veliki kritičar lidera SBB-a.

,,Krajišnici se neće prodati, nama trebaju kapitalni projekti, a davanje sitnog novca i populistička priča ne uspijevaju u Krajini”, dodao je Tigar.

Angažman bivšeg visokog ratnog dužnosnika u politici predstavlja veliku stvar i za borce, koji u ,Tigru’ vide spas.

,,U protekle dvije godine bio sam vijećnik u Gradskom vijeću, sada sam se uključio da pomognem onoliko koliko mogu. U Federalnom parlamentu ću predstavljati Krajinu. Ovdje me mnogi znaju, znam da imam autoritet, pa da ću uspostaviti pravu konekciju između Krajišnika i FBiH. Što se tiče boraca prvo moramo vidjeti šta je do sada urađeno za njih, šta su dosadašnji sazivi uradili – ništa. Nema zakona. Nema nikakvog zakona iz kojeg možemo napraviti napredak i obezbjediti ljudima kakve-takve uslove. Ja ne obećavam, ne lažem i ne petljam”, dodao je ,Tigar’.

Za kraj smo našeg sagovornika upitali i za objavu Registra boraca, na što je rekao:

,,Smatram da nas nije bilo 500.000, jer moramo znati gdje je ko bio, šta je ko radio u ratu, da li je neko išao na ratište ili u vojne bolnice, tačno se mora znati uloga nekoga u ratu. Također, moramo znati i voditi računa o tome ko je šta dobio poslije rata, a ko nije dobio ništa, ko je penzionisan, koliki broj osoba je situiran. Siguran sam da mogu pomoći i da mogu uraditi mnogo toga, borci su moja braća!”, rekao je na kraju razgovora Hamdija Abdić Tigar za 24h.ba.

Anketa

Da li ste zadovoljni izbornim rezultatima ?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...