Lokomotiva i Osijek odigrali su 2-1 (1-1) u 9. kolu 1. HNL. Iako je Osijeku ova pobjeda itekako trebala, ne samo zbog bodova na tablici, nego i mira unutar kluba, olako su je ispustili prepustivši posljednjih 20 minuta susreta domaćinima apsolutnu dominaciju na travnjaku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Započeli su gosti oštro susret. Postavio je Dino Skender gust vezni red koji je trebao proigravati dvije špice – Pilja i Marića, ali i konstantno napadati stopere domaćina. Činilo se da plan funkcionira. Već u sedmoj minuti popucao je zaštitni zid lokosa. S lijeve strane Kleinheisler prvo pokušava, a onda Marić posprema odbijenu loptu u mrežu domaćina. Osijek lakše diše. 

No, nisu tu stali gosti. Pritisak na zadnju liniju se nastavio jer zašto bi se mijenjala taktika koja funkcionira. Ali, već u 20 i nekoj minuti moglo se uvidjeti – nije Osijek bio toliko dobar, koliko je Lokomotiva bila uspavana. Kada se probudila momčad Gorana Tomića i kada je sa samo tri igrača u veznom redu počela proigravati lopte za jednako toliko njih u napadu. 

KAZNE ZA RUJEVICU

‘Bili’ opet plaćaju zbog izgreda navijača: Hajduku 40.000 kuna

Glavni je tu bio brazilski strojovođa Sammir koji je slao odlične zadnje lopte prema Uzuniju ili Kastratiju, ali se na kraju isplatila jedna koja nije bila iz same igre. Korner u 37. ubacio je Sammir, a zatim se lopta odbila od Kastratija koji je tako postao strijelac, a Lokosi su mirnije otišli na pauzu. 

Povratkom iz svlačionica vidjeli smo pravu borbu. Sjajno je otvorila Lokomotiva, no ubrzo je preuzeo Osijek stvar u svoje “noge”. Presing, presing i još presinga. Tako je nekako izgledao Osijek sredinom drugog dijela, no taj presing nitko nije uspio realizirati. Većinom promašivali Pilj i Marić, a zatim i nekoliko ispraznih šuteva Antonia Mancea. 

‘VATRENI’ NA POLJUDU

HNS na sastanku u Splitu, ‘bili’ i dalje bojkotiraju organizaciju

Na kraju je prevagnuo dobar potez trenera Tomića koji je u 80. minuti uveo Marka Tolića koji je zabio za veliki preokret i slavlje 2-1. 

Dodajmo, Lokomotiva je sada u vodećoj trojci prvenstva, odmah iza Dinama i Hajduka. 

Izvor vijesti: Eva Grgić / 24sata.hr